Een foto van een persoon die een nieuwe laag stucwerk aanbrengt over bestaand stucwerk, als onderdeel van het proces van stucen over stucwerk.

Stucen Over Stucwerk: Alles Wat Je Moet Weten

Stucen over stucwerk kan een efficiënte manier zijn om je muren een nieuwe look te geven zonder de oude afwerking volledig te verwijderen.

In deze blog gaan we dieper in op het proces van stucen over stucwerk, inclusief de voorbereiding, de stappen en de mogelijke uitdagingen.

Wil je laten stucen over bestaand stucwerk? Maak dan gebruik van onze actie!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Wat is Stucen Over Stucwerk?

Stucen over stucwerk, ook wel bekend als het aanbrengen van nieuwe stuclaag over een bestaande stuclaag, is een methode die wordt gebruikt om muren te vernieuwen en te verfraaien.

Het kan worden toegepast op zowel gladde als gestructureerde stucwerk oppervlakken.

Voorbereiding van de Ondergrond

Voordat je begint met het stucen over stucwerk, is een grondige voorbereiding van de ondergrond essentieel. Verwijder losse deeltjes, stof en vuil van de muur.

Repareer eventuele scheuren, gaten of beschadigingen met geschikt vulmateriaal en laat het volledig drogen. Wanneer de muur egaal is kun je het afwerken met glad vliesbehang.

Primer Aanbrengen

Breng een laag primer aan op het bestaande stucwerk om de hechting van de nieuwe stuclaag te verbeteren.

Kies een primer die geschikt is voor de ondergrond en volg de instructies van de fabrikant voor het aanbrengen. Na de primer kun je ook glasvezelbehang verwijderen.

Het Stucen Proces

Het stucen over stucwerk kan worden uitgevoerd met behulp van traditionele stucmateriaal zoals gips of met moderne producten zoals pleistermengsels.

Breng de nieuwe stuclaag gelijkmatig aan op het bestaande stucwerk met een pleistertroffel of spatel.

Werk in secties en zorg ervoor dat de laag voldoende dikte heeft om eventuele onvolkomenheden te bedekken.

Aanvullende informatie: Makkelijk Zelf Stucen: Een Stap-voor-Stap Gids voor Beginners

Afwerking en Nabehandeling

Zodra de nieuwe stuclaag is aangebracht, gebruik je een schuurpapier of een schuurmachine om eventuele ruwe plekken te verwijderen en het oppervlak glad te maken.

Veeg het stof af met een vochtige doek en laat de muur volledig drogen voordat je verder gaat met verdere afwerkingen, zoals schilderen of behangen.

Mogelijke Uitdagingen en Overwegingen

Hoewel stucen over stucwerk veel voordelen biedt, zijn er ook enkele mogelijke uitdagingen waarmee rekening moet worden gehouden.

Dit kan onder meer het risico op loslaten of scheuren van de nieuwe stuclaag omvatten, vooral als het bestaande stucwerk niet goed hecht of beschadigd is.

Mocht je wanden hebben die niet oneffen zijn dan kun je renovlies behang aanbrengen.

Hoe moet je stucen over bestaand stucwerk?

Stucen over bestaand stucwerk kan een effectieve manier zijn om je muren een nieuwe uitstraling te geven en oneffenheden te verbergen.

Met de juiste voorbereiding, materialen en technieken kun je professionele resultaten behalen en genieten van een vernieuwde ruimte in je huis.

Volg deze stappen en overwegingen voor een succesvolle stucen over stucwerk project. Zoek je een vakman? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven