Een foto van een vakman die een muur glad maakt met een pleistertroffel, als onderdeel van het proces van het glad maken van muren.

Kosten muur glad maken: Wat je moet weten

Het glad maken van muren is een veelvoorkomende klus bij renovatie- en interieurprojecten. We nemen de gemiddelde kosten met je door.

Of je nu oude muren opfrist of een nieuwe afwerking wilt creëren, het glad maken van muren kan een aanzienlijke investering met zich meebrengen.

In deze blog bespreken we de verschillende factoren die van invloed zijn op de kosten van het glad maken van muren en geven we tips om kosten te besparen.

Wil je op de kosten besparen bij een muur glad maken? Vraag een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Factoren die de kosten beïnvloeden

Verschillende factoren kunnen de kosten van het glad maken van muren beïnvloeden. Enkele belangrijke overwegingen zijn:

 • Oppervlakte van de muur: De totale oppervlakte die moet worden glad gemaakt, speelt een grote rol in de kosten. Hoe groter de muur, hoe hoger de kosten.
 • Type muur: Het type muur kan ook invloed hebben op de kosten. Bijvoorbeeld, het glad maken van beton kan duurder zijn dan het glad maken van gipsplaat.
 • Gewenste afwerking: De gewenste afwerking speelt ook een rol in de renovlies kosten. Een eenvoudige gladde afwerking kan goedkoper zijn dan een textuur of patroon.
 • Voorbereiding van de ondergrond: Als de muur vooraf moet worden voorbereid, bijvoorbeeld door het verwijderen van behang of het repareren van scheuren, zal dit extra kosten met zich meebrengen.
 • Arbeidskosten: De kosten van arbeid variëren afhankelijk van de locatie en het tarief van de vakman. Dit zijn de kosten van renovlies behangen.

Soorten afwerkingen en bijbehorende kosten

 • Gladde afwerking: Een eenvoudige gladde afwerking kan variëren in prijs, maar gemiddeld liggen de kosten tussen €15 en €25 per vierkante meter.
 • Textuur of patroon: Als je een textuur of patroon aan de muur wilt toevoegen, kunnen de kosten variëren afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp. Prijzen beginnen meestal bij €20 per vierkante meter.

Ontdek de prijzen: Kosten voor het Stucen van 100 m2

Tips om kosten te besparen

 • Doe-het-zelf: Als je handig bent, kun je overwegen om het glad maken van muren zelf uit te voeren om kosten te besparen op arbeid.
 • Vergelijk offertes: Vraag offertes aan bij meerdere professionals om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.
 • Kies voor een eenvoudige afwerking: Een eenvoudige gladde afwerking kan goedkoper zijn dan een complexe textuur of patroon.
 • Onderhandel: Onderhandel met de vakman over de prijs en bekijk of er mogelijkheden zijn voor korting.

Het glad maken van muren kan een waardevolle investering zijn die de uitstraling en waarde van je huis verhoogt. Zeker als je het afwerkt met renovlies of glad glasvlies.

Met de juiste planning en kennis van de kostenfactoren kun je een realistisch budget opstellen en de juiste beslissingen nemen voor jouw project.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven